Lumea Babylon Consult

Din dorința de a oferi clienților o comunicare eficientă, dincolo de barierele culturale și lingvistice, am înființat, în 1994, Departamentul de Traduceri și Interpretariat. Babylon Consult este format dintr-o echipă de profesioniști, experți lingviști internaționali, structurați pe domenii specifice de activitate, printre care: tehnic, economic, informatic, juridic, lingvistic, medical, politic, umanist. Acest lucru ne permite să prelucrăm un număr mare de pagini, într-un termen scurt și să oferim servicii de interpretariat la un nivel ridicat. Companiile cu care lucrăm sunt printre cele mai cunoscute brand-uri naționale cât și internaționale. Chiar și după 25 de ani, atenția acordată fiecărui client în parte, exactitatea traducerilor și punctualitatea livrării lor ne-au ajutat să rămânem în topul companiilor de traduceri.

De ce Babylon Consult?

Babylon Consult te ajută să-ți transmiți mesajul rapid, având încredere că este bine și corect înțeles. Experiența îndelungată ne permite să oferim soluții adaptate, creative și eficiente tuturor proiectelor ce ne sunt propuse.

Experiență

Suntem este una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii de traduceri din România, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul traducerilor scrise și a interpretariatului lingvistic. Dacă cineva ar fi curios să vadă toată munca noastră de până acum, ar însemna să parcurgă milioane de pagini traduse și să participe alături de noi la mii de ore de interpretare.

Rapiditate

În cei peste 25 de ani de activitate ne-am perfecționat metodele de a lucra cu volume mari de traducere într-un timp scurt. Știm că rapiditatea este esențială, de aceea acordăm o atenție deosebită tuturor factorilor implicați în derularea proiectului, pentru a ne respecta promisiunea și a livra la timp, fără a face compromisuri legate de calitate.

Calitate

Sistemul nostru de management al calităţii (ISO 9001:2015), implementat începând cu anul 2007, ne permite să respectăm cerinţele de calitate ale serviciilor de traducere și interpretariat lingvistic, fără incidente și repercusiuni asupra clienților.

Traduceri profesioniste

Traducerile presupun aptitudinile unui profesionist specializat în domeniul din care se efectuează traducerea. Traducătorii Babylon Consult au pregătirea şi cunoştintele tehnice necesare, dublate de o excelentă cunoaştere a limbilor din care şi în care se efectuează traducerea, şi de aptitudinea de a se exprima în scris în limba ţintă, pentru a reda conţinutul cu claritate şi precizie. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei experiențe de peste 25 de ani în domeniul traducerilor este acela că în decursul timpului am reușit să creăm glosare complete de termeni pentru domenii variate, ducând la bun sfârșit proiecte mari și complexe ce ne-au dat sau ne dau încredere în soluțiile pe care le propunem.

Interpretariat de conferință

Echipa noastră de interpreți profesioniști îți stă la dispoziţie pentru conferinţe, seminarii, ateliere, însoțiri de delegație, etc.
Fiecare tip de interpretare are reguli stricte, fie că este nevoie de echipament tehnic adecvat pentru traducerea simultană (sistem de traducere simultană şi sonorizare), fie că este vorba despre timpul adiţional pentru traducerea consecutivă (acelaşi timp alocat pentru vorbitor). În funcţie de tipul evenimentului, de domeniul vizat şi de locul de desfăşurare, Babylon Consult te ajută să asiguri satisfacţia participanţilor și siguranța că mesajul transmis este înțeles, alegând cei mai buni interpreţi, cu experienţă în domeniul tratat, oferind sfaturi pertinente şi suport pe întregul parcurs al evenimentului, de la faza de proiect până la discursul de încheiere.

Ce gamă lingvistică oferim în domeniul traducerilor?

Gama lingvistică pe care o acoperă Babylon Consult numără peste 30 de limbi, inclusiv combinații dintre acestea:

Limbi de largă circulaţie

Engleză, Franceză, Germană, Italiană, Spaniolă, Rusă;

Alte limbi

Albaneză, Arabă, Bulgară, Cehă, Chineză, Croată, Daneză, Ebraică, Finlandeză, Greacă, Georgiană, Japoneză, Latină, Macedoneană, Maghiară, Norvegiană, Olandeză, Persană, Polonă, Portugheză, Sârbă, Slovacă, Suedeză, Turcă, Ucraineană, Vietnameză.

Pentru cine lucrăm?

Portofoliul nostru de clienţi vorbeşte, poate mai bine decât o putem face noi, despre nivelul aşteptărilor pe care suntem în măsură să le oferim.

Printre clienții noștri se numărără instituţii ale statului, cum ar fi Parlamentul României, Administraţia Prezidenţială, Guvernul României, diverse Ministere, instituţii europene precum: Comisia Europeană, Curtea Europeană de Conturi, Secretariatul General al Uniunii Europene, Comitetul Economic și Social European, Comitetul Regiunilor, NATO, ambasade sau companii cu prestanţă şi reputaţie la nivel național și internațional.

La același nivel de profesionalism și performanță am derulat și derulăm în continuare proiecte de traduceri și interpretariat pentru clienți precum: Banca Mondială, Lockheed Martin Global Inc. Delaware SUA, OMV Petrom S.A, E.ON Gaz România, General Motors (Opel Southeast Europe LLC, Chevrolet Central and Eastern Europe LLC), McCann Erickson, Saatchi & Saatchi România.

Încrederea pe care ne-o acordă toţi aceşti clienţi constituie o garanţie a calității muncii noastre.
Încredere pe care ne-am câştigat-o prin dedicare, prin muncă, prin seriozitate, prin profesionalism.
Încredere care ne-a ajutat să creştem cu fiecare provocare.
Încredere pe care acum putem s-o oferim, mai departe, noilor noştri clienţi.

Trimite o întrebare echipei noastre de experți lingviști